De laatste “Sortie”

GERAARDSBERGEN – Gisteren zondag waren de brandweerlui op hun paasbest voor de jaarlijkse “sortie”. Twee herbergen waar de spuitgasten jarenlang mochten rekenen op de sympathie en een paar rondjes van het huis sluiten dit jaar hun deuren. In café Saf op het Stationsplein (laatste tap op zondag 1 juli) en bij café Anita in de Boelarestraat (laatste tap begin augustus) overhandigde bevelhebber Bert De Clercq een brandweer-manneken-pis als aandenken, maar vooral als blijk van waardering vanwege het korps. De harmonie van Moerbeke begeleidde met “Ik zeg je geen vaarwel mijn vriend”. Bij café Saf raakte uitbater Dirk zowaar ontroerd. Op de foto boven ziet u de overhandiging bij café Anita. “Pére Benne”
wuift uit.
Voor vier brandweermannen is het eveneens de laatste sortie in actieve dienst : 1ste sgt Jean-Pierre Panis, korporaal Yvan Van De Walle en brandweermannen Herman Mollewinckel en Alexander Anseau verlaten de komende 12 maand het korps omdat ze de
leeftijd van 60 jaar bereiken. Bevelhebber Bert De Clercq benadrukte in een kleine speech in de kazerne, dat ze net als alle andere oud-gedienden welkom zijn op de sorties van de komende jaren.

Lees de krant op blz 22 pdf13_02-99.pdf