Dirk, Lucie, Ilse en Christophe slaan een bladzijde om

Dirk Labie en vrouw Lucie zetten er na 21 jaar een punt achter. Café Saf gaat onherroepelijk dicht. Het was al 98% zeker dat het pand verkocht was, maar vandaag maandag 25 juni is het echt definitief.

Café Saf zal ongeveer 70 jaar uitgebaat geweest zijn. De eerste benaming was “Ergens in België”.

In café Saf hadden verschillende clubs hun thuishaven. Drie ervan mochten de titel koninklijk dragen. De gekendste is zeer zeker de Koninklijke Biljartclub Ons Huis die ongeveer 76 jaar bestaat en die opgericht werd in Ons Huis in de Denderstraat. Met een beetje
geluk zal de club een nieuwe stek vinden in de zaal van de Liberale Bouw (Politieke verruiming ?!).

Een tweede koninklijke vereniging is de filatelieclub. Deze club is nog steeds op zoek naar een nieuw lokaal. De Wezenvrienden daarentegen hebben een voorlopig onderkomen in de sporthal en zullen als het enigzins meezit binnenkort een nieuwe stek hebben.

Maar ook andere clubs zijn op zoek, de wielerclub van Camcole die al 25 jaar op zondagmiddag zijn after-parties houdt op het Stationsplein 13.

Alleen nog brouwer
Dirk kan misschien stoppen als café-baas, hij gaat ongetwijfeld verder als brouwer van het Sint-Adriaansbier.
De laatste tap is voorzien voor deze zondag 1 juli 2007. Er is gans de weekend animatie voorzien met disc jockeys en met Camcole en Peter.

Lees de krant op blz 9  pdf13_02-99.pdf