Geraardsbergen bruist van aktiviteit

Manneken Pis – Os aan ’t spit – Oldtimers – Musical – Jazz

GERAARDSBERGEN – Wie de komende weken een stapje in de wereld wil zetten, heeft keuze genoeg. Op vrijdag 19 mei gaat in het Arjaan de mini-musical Nonsens in première. De dagen erna volgen nog zes vertoningen. Op zaterdag 20 mei is het voor de tiende keer verzamelen geblazen voor de Jazzkroegentocht.

Tijdens het Pinkster-weekend is het hek helemaal van de dam. De Oudenbergstad wordt dan voor de twaalfde keer overspoeld door Britten en old-timers. De twee-jaarlijkse Manneken-Pis zal dan weer zijn hoogtepunt kennen op de Markt op Pinkstermaandag.

Tijdens het Pinkster-weekend kan ook de os gekeurd worden die de week daarna aan het spit geroosterd wordt. Wie sterk is in het schatten , kan zijn eigen gewicht in bier winnen. Lees meer over al deze activiteiten op de bladzijden 12 en 13.

Artikel op de frontpagina van Jaargang 1 Nummer 1